Kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban? Hívjon minket!

Elérhetőségünk: 06 1 433 2128

Ken Hom Acél wok, 31 cm

Ken Hom elismerten a világ egyik legelismertebb kínai és ázsiai szakértője. Ken szenvedélyesen szereti a kiváló alapanyagokat és a hatékony autentikus ázsiai konyhai eszközöket is.

A Ken Hom wokok és tartozékok segítenek otthonába varázsolni az igazi autentikus ázsiai, kínai ízeket.

Ken Hom szénacél wokjai vegyítik a praktikusságot és az évszázados hagyományt. Az eredeti szénacél wokok a használat során kapják meg azt a barnás bevonatot, mely biztosítja, hogy az ételek nem fognak letapadni. Így mindenki saját maga adja majd meg wokjának a „fűszerezést”.

7.633 Ft

Készleten

Cikkszám: KENHOM879005 Kategóriák: , , , Címkék: , ,

Leírás

 

Erős, de könnyű szénacél wok, mely kiváló hőelvezetési tulajdonságának köszönhetően magas hőmérsékleten tartja az ételt a sütéshez.

Nem rakható mosogatógépbe! Használat után, mosogatószeres vízzel mossa el, majd törölje szárazra!

  • Fa nyél – a kényelmes használat érdekében
  • Alkalmas minden főzőlapok, kivéve az indukciós főzőfelületet
  • 12 hónapos garancia

Anyaga: rozsdamentes acél, fa

Használat:

A karbon acél wok felületén egy átlátszó védőréteg van, melyet használat előtt egy könnyű és gyors előkészítési művelettel el kell távolítani. Az eltávolításhoz helyezze a wokot a főzőfelületre alacsony hőfokon, és tegyen bele 1 evőkanál napraforgó vagy főző olajat. Forgassa, keverje az olajat körbe a wokban, amíg a wok belsejét mindenhol éri.

Vegyük le a wokot a főzőfelületről és súrolja körbe, amíg a védőfelület le nem jön. Ehhez használjon edényekhez javasolt dörzsölő felületet vagy erősebb súroló szivacsot. Végezetül mossa el a wokot és törölje szárazra. Ezután a wok kész a használatra!

Használat utáni kezelés:

Kenje be a wok teljes felületét napraforgó vagy más főzőolajjal. Olíva olajat ne használjon! Finoman melegítse fel a wokot, amíg az olaj füstölni nem kezd. Ezután vegye le a főzőfelületről, majd törölje ki az olajat azonnal papírtörlővel. Ismételje meg kétszer ezt a folyamatot. Ilyenkor a wok közepe besötétedik (barna vagy fekete lesz). Minden használat után a wok egyre sötétebb lesz, mely egy természetes folyamat és megakadályozza a wok rozsdásodását és az ételek wokhoz tapadását. Ahogy a kínaiak mondják: „Minél sötétebb a wokod, annál jobb lesz az étel!”

Tisztítás és ápolás:

Használat után a wokot el kell öblíteni és alaposan el kell törölni. Tárolja száraz helyen! Mielőtt eltenné, kenje be napraforgó olajjal. Ne használjon erős mosogatószert és ne tegye mosogatógépbe! Ne használjon olyan dolgokat a tisztításhoz, mely a wok felületén kialakult védő rétegét felsértheti.

További információk

Tömeg 1010 g
Származási hely

Kína

Mosogatógépben mosható

Nem

Anyaga

szénacél, fa