Leírás
KEN HOM 10 részes acél wok szett
Ken Hom elismerten a világ egyik legelismertebb kínai és ázsiai szakértője. Ken szenvedélyesen szereti a kiváló alapanyagokat és a hatékony autentikus ázsiai konyhai eszközöket is.
A Ken Hom wokok és tartozékok segítenek otthonába varázsolni az igazi autentikus ázsiai, kínai ízeket.
Ken Hom szénacél wokjai vegyítik a praktikusságot és az évszázados hagyományt. Az eredeti szénacél wokok a használat során kapják meg azt a barnás bevonatot, mely biztosítja, hogy az ételek nem fognak letapadni. Így mindenki saját maga adja majd meg wokjának a „fűszerezést”.
Erős, de könnyű szénacél wok, mely kiváló hőelvezetési tulajdonságának köszönhetően magas hőmérsékleten tartja az ételt a sütéshez.
A Ken Hom 10 részes acél wok készlet remek ajándék.
A készlet tartalma:
- 1 darab 31 cm-es szénacél wok
- 1 darab szénacél fedő
- 1 darab rozsdamentes acél rács
- 1 pár főzőpálcika
- 4 pár evőpálcika
- 1 darab forgató lapát
- Receptkönyv
Nem rakható mosogatógépbe! Használat után, mosogatószeres vízzel mossa el, majd törölje szárazra!
- Fa nyél – a kényelmes használat érdekében
- Alkalmas minden főzőlapok, kivéve az indukciós főzőfelületet
- 12 hónapos garancia
Termék mérete: 31.6 x 31.6 x 10.6 cm
Anyaga: rozsdamentes acél, fa
Használat:
A karbon acél wok felületén egy átlátszó védőréteg van, melyet használat előtt egy könnyű és gyors előkészítési művelettel el kell távolítani. Az eltávolításhoz helyezze a wokot a főzőfelületre alacsony hőfokon, és tegyen bele 1 evőkanál napraforgó vagy főző olajat. Forgassa, keverje az olajat körbe a wokban, amíg a wok belsejét mindenhol éri.
Vegyük le a wokot a főzőfelületről és súrolja körbe, amíg a védőfelület le nem jön. Ehhez használjon edényekhez javasolt dörzsölő felületet vagy erősebb súroló szivacsot. Végezetül mossa el a wokot és törölje szárazra. Ezután a wok kész a használatra!
Használat utáni kezelés:
Kenje be a wok teljes felületét napraforgó vagy más főzőolajjal. Olíva olajat ne használjon! Finoman melegítse fel a wokot, amíg az olaj füstölni nem kezd. Ezután vegye le a főzőfelületről, majd törölje ki az olajat azonnal papírtörlővel. Ismételje meg kétszer ezt a folyamatot. Ilyenkor a wok közepe besötétedik (barna vagy fekete lesz). Minden használat után a wok egyre sötétebb lesz, mely egy természetes folyamat és megakadályozza a wok rozsdásodását és az ételek wokhoz tapadását. Ahogy a kínaiak mondják: „Minél sötétebb a wokod, annál jobb lesz az étel!”
Tisztítás és ápolás:
Használat után a wokot el kell öblíteni és alaposan el kell törölni. Tárolja száraz helyen! Mielőtt eltenné, kenje be napraforgó olajjal. Ne használjon erős mosogatószert és ne tegye mosogatógépbe! Ne használjon olyan dolgokat a tisztításhoz, mely a wok felületén kialakult védő rétegét felsértheti.