Bár vasárnap van és nem pont hamburgert szoktunk készíteni vasárnapi ebédre, és most nem is az ebédre szeretnénk koncentrálni, hanem inkább a reggelire, vagy tízóraira (már ha a tízórai étkezés véletlenül nem a reggeli). Ehhez pont illik a káposztás hamburger.

A legfontosabb, hogy legyen otthon darált marhahús (darált marha comb), de ha pont az nincs, akkor jó lehet másféle hús is (darált pulykahús, vagy csirke, vagy disznócomb), a hamburger így is finom lesz és a hozzávalókat variálhatjuk annak függvényében, hogy mi van otthon mint alapanyag.

A hamburger hús sütéséhez tökéletes lehet egy „bordázott, Ken Hom Tapadásmentes grill serpenyő” is. A húsgombócok sütése, forgatással együtt kb. 20-30 perc, ez alatt az idő alatt, ha véletlenül nincs otthon zsömlénk, akkor le is szaladhatunk a sarki boltba pár darabért. Hamburgerzsömle vagy más zsömle, mindegy, a lényeg, hogy azt vegyük amit szeretünk.

Mire a zsömlék megérkeznek, a hamburger is kész, csak össze kell állítani és már csillapíthatjuk is a sütés közben feltámadt éhségünket.

Készítsétek, fogyasszátok, szeressétek!

Konyhacucc.hu Receptblog