Kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban? Hívjon minket!

Elérhetőségünk: 06 1 433 2128

Zyliss Dinnye szeletelő

Szeletel/vág, eltávolítja a magvakat ill. a dinnye héját.

A legjobb eszközök mind nagyon egyszerűek. Ha erre a dinnyevágóra ránézel, azonnal el tudod képzelni hogyan vág, magoz, hogyan választja el a húst a héjától és hogyan szeleteli fel könnyedén a dinnyét úgy, hogy az ujjaid a legnagyobb biztonságban vannak!

A vágáshoz és magozáshoz eddig mindig 2 eszközt kellett használni: kést és valamilyen vájó kanalat.

Most egy eszköz árán megkapod mindet!

2.435 Ft 1.948 Ft

105 készleten

Cikkszám: E71025 Kategóriák: , , , Címkék: , ,

Leírás

Dinnyevágás erőlködés nélkül, biztonságosan

– nagy fogú vágólap
– magozó kanál
– szilikon betétes markolat

Különleges kiképzésű dinnyevágó kés segít a dinnye előkészítésében a felvágástól, egészen a kockára vágásig. Az élén lévő nagy fűrészfogak jól belekapnak a dinnye héjába, miközben egyáltalán nem élesek, nem veszélyes vele vágni.

Elég nagy ahhoz, hogy a nagyobb görögdinnyéket is biztonságosan, könnyedén felvágd.
Felvágás után a magok következnek, amit kikanalazhatsz a kés lapát szerű végével.

Az ízletes dinnye húsát a héjáról az ügyes penge gyorsan levágja. A darabolás is biztonságosan, gyorsan végezhető.

Dinnyére fűszer? Hogy jön a bazsalikom a késhez?
A gasztronómia ismeri a dinnye különös ízeit. Számos recept turbózza fel a dinnyés fagylaltok, saláták és a sültkehez készített dinnyés köretek ízeit mentával, bazsalikommal, vagy éppen chilivel. A vendégeid imádni fogják a különleges ízű hűsítő falatokat!

Megszalad a kés a dinnyében?
Próba képen tegyél két görögdinnyét az asztalra! Vedd elő a nagy lapú, frissen élezett dinnyevágó késedet és vágd fel az egyik dinnyét! Az elején vigyázni kell, mert könnyen félresiklik, de erős rutinos dinnyevágó ezen már nem csodálkozik, biztosan tartja a dinnyét. Most kicsit feszítsd és húzd a kést, ahogy szoktad, közben ügyesen egyensúlyozz, hogy a bogyó nehogy megszökjön! Ezaz! A dinnye lassan kettéreped. Most hasíts a két félből karéjokat! Itt azért sokan beleakadnak a dinnye szárába, de ha rutinos vagy, ez is megy biztonsággal. A család már neki is állhatna a falatozásnak!

A másik dinnye felvágásához hívd oda 12 éves csemetédet és magyarázd el neki hogy csináltad, majd menj ki a konyhából! Ha egy kicsit is aggódsz, most azonnal rendelj egy Zyliss dinnyevágó kést! A Zyliss késsel senki nem tudja megvágni magát!

Mit tudhat egy ilyen egyszerű eszköz, ami nélkül eddig is megvoltál?

Nézd meg, miben segíthet az új 4 funkciós dinnyevágó!

A legjobb eszközök mind nagyon egyszerűek. Ha erre a dinnyevágóra ránézel, azonnal el tudod képzelni hogyan vág, magoz, hogyan választja el a húst a héjától és hogyan szeleteli fel könnyedén a dinnyét úgy, hogy az ujjaid a legnagyobb biztonságban vannak! A vágáshoz és magozáshoz eddig mindig 2 eszközt kellett használni: kést és valamilyen vájó kanalat. Most egy eszköz árán megkapod mindet!

1. előnyös funkció A dinnye felvágása könnyen megy és nem vágod meg magad!
A Zyliss dinnyekés nem azért vág jól, mert szikrázóan kemény anyagból készült, hanem speciálisan kialakított fogak hatolnak a héjba, amik kis mozdításra már bele is szaladtak a dinnyébe. Nem kell hogy éles legyen, az új dinnyekés így is tökéletesen vág!

2. előnyös funkció A dinnye magozásához dobd el a nagykanalat!
Sokan nem szeretik lenyelni a dinnyemagot, de egyes dinnyék magja amúgy sem ízletes! A tökféléknél szerencsére a magok együtt vannak a termés közepében és egy jó kanál alkalmas kiszedni, de minek bepiszkítani még egy konyhai eszközt? Magozásra használható a dinnyekés kanál alakú vége! Hát nem sokkal egyszerűbb? Én már mennék is venni, de van itt még valami!

3. előnyös funkció Héjazás
A dinnyét lehet harapni is, ha azonban kulturáltan akarod kivenni a dinnye húsát a karéjokból, nem árt egy olyan profilú kés lap, ami direkt erre van kialakítva. (eközben sem vágod meg magad…)

4. előnyös funkció A szeletelést is nyugodtan rábízhatod a gyerekekre
A dinnyék puha húsát nem igazán nagy művészet felvágni, de ahogy a felvágás, úgy a szeletelés is nagyon biztonságos. Én nem adnék éles eszközöket a gyerekek kezébe…

Mind a 6 féle dinnyét vágja?

Igen! Sőt, ha ínyenc vagy, mindet ki is próbálod!

A 95%-os víztartalmú görögdinnyén kívül ismerünk még dinnyéket, amire mindenki rávágná hogy sárgadinnye, de itt már könnyen becsapódhatunk.

A Kantalup dinnye húsa világoszöld, termése kb 1 kg, héja inkább sárgás, gyakran látni ilyen dinnyét a piacon. Egy igen ínyenc fajta a kb 40 dkg-os Charentais, ananász és papaya ízzel. A zöld bélű sárgadinnye egy keresztezés eredménye, zöld színű ananászos hússal.

A sima héjú cukordinnye héja alatt olyan lágy, világos gyümölcs rejlik, ami alkalmas húsok, fűszeres dinnyesaláták készítéséhez (“prosciutto con melone” – dinnye szelek, pármai sonkában, egyik Facebook receptünk). A cukordinnye garnélarákkal igazi ínyenc falat és gazdag A-vitamin forrás.

Végül az Ananászdinnye világító sárga húsával és görögdinnyére hasonlító zamatával szintén – fűszerekkel jól harmonizáló – filléres ínyencség.

A Zyliss dinnyevágója mind a 6 fajta dinnyét tökéletesen vágja, magozza, héjazza és szeleteli, sőt ha ismersz egyéb fajtákat, természetesen az sem fog ki rajta!

További információk

Anyaga

ABS, TPR

Származási hely

Kína

Mosogatógépben mosható

Nem